Joi, 09 Iunie 2016 17:13

Totul despre interes: Acum este cel mai bine pentru Franța și Germania să părăsească NATO Featured

Written by Glasul
Rate this item
(6 votes)

US ARMY  Moscova, 09-06-2016 SPUTNIK  INTERNATIONAL

NATO este o mașină de război, care nu are nici o altă utilizare decât pentru a servi interesele elitei financiare americane. Este timpul ca puterile europene să părăsească blocul învechit NATO  și să accelereze apropierea lor cu Moscova, înainte ca pofta de război a Washingtonului  să atragă Europa într-un conflict cu Rusia, scrie jurnalistul francez Victor Ayoli .
Interesul  Washingtonului  este de a semăna probleme în Europa și a face presiuni asupra aliaților săi europeni  pentru a cheltui mai mult pentru  blocul NATO conduse de SUA. Prin construirea de noi baze militare ale NATO în UE, Washingtonul încearcă să consolideze influența Alianței pe continent, notează jurnalistul francez Victor Ayoli  în articolul său pentru Agora Vox.

Ziaristul subliniază faptul că NATO a inițiat recent  exercițiile comune  BALTOPS 16 și Saber Strike 16, în imediata apropiere a frontierei de nord-vest a Rusiei.

Saber Strike 16, un exercițiu de antrenament colectiv  în Europa condus de  armata SUA, a reunit 13 natiuni participante, inclusiv țările gazdă (Estonia, Letonia și Lituania), membrii NATO Danemarca, Franța, Germania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovenia, Regatul Unit , Statele Unite ale Americii, și Finlanda, stat  neutru.

Moscova și-a exprimat în mod repetat îngrijorările serioase cu privire la extinderea prezenței NATO în Europa de Est și de extinderea  blocului  tot mai aproape de granițele Rusiei.

exerciții NATO

„NATO este o mașină de război care nu are altă utilizare - căci Pactul de la Varșovia a fost dizolvat cu mult timp în urmă - decât să servească exclusiv interesele  elitei financiare americane și corporațiile multinaționale care caută hegemonia globală. Vă puteți imagina la ce ar putea duce un impas NATO-Rusia? Credeți  că s-ar fi limitat la câteva conflicte  locale? Este o presupunere naivă și chiar stupidă: NATO, ca și Rusia, are un arsenal nuclear apocaliptic, " subliniază Ayoli.

Ziaristul francez se întreabă dacă există o necesitate reală de a efectua aceste manevre provocatoare la granițele  Rusiei.
„Este rezonabil? Și pe cine  intenționează să sperie aceste exerciții? Pe  Vladimir Putin?  Ar putea cineva să sperie un urs cu un briceag  de buzunar? ", întreabă  Ayoli.

Ayoli subliniază că, în timp ce Washingtonul  și vasalii săi  descriu Rusia ca o amenințare semnificativă pentru UE, în fapt Moscova nu prezintă nici un pericol pentru europeni.

„Rusia nu are nici un dușman în Europa ", Victor Ayoli accentuează.

„NATO , arma învechită a sistemului american hegemonic putred , împinge lumea spre un alt război mondial”, avertizează el.

Normal, rușii iau foarte  în serios aceste manevre

Într-adevăr, „dacă vedeți acest lucru prin ochii Rusiei, nu a nu a existat nici o forță militară formidabilă acumulat la granițele sale de la invazia germană în 1941," a remarcat profesorul Stephen F. Cohen  într-unul dintre interviurile sale pe John Batchelor Show.

Citând raportul analitic postat în mai de către blogger anonim „THE SAKER"cu privire la modul în care Moscova se pregătește pentru a-și proteja interesele naționale și securizarea frontierelor sale, pentru a preveni o repetare a  planului Barbarossa din 1941, Ayoli atrage atenția asupra modernizării militare continue a Rusiei.

În primul rând, Moscova  a recreat  Armata de Gardă  de tancuri. În prezent, aceasta este echipată  cu tancurile T-72B3 și T-80, dar ele vor fi înlocuite cu brand nou, T-14  Armata. De asemenea, vehiculele armatei de lupta a infanteriei (IFV) și transportoare blindate (APC), vor fi înlocuite cu mașini mai noi, mai avansate. Din aer, aceste unități vor fi susținute de elicopterele de atac  tip Mi-28 și Ka-52 .
În al doilea rând, Rusia a desfășurat recent noile sale sisteme de rachete tactice operaționale Iskander-M. Sistemul este "extrem de precis, are capabilități anti-ABM, zboara la viteze hipersonice și este practic nedetectabil pe teren."

În al treilea rând, dacă tancurile, IFVs și Iskander-M nu  reprezintă  un factor de descurajare pentru  SUA, sistemul de rachete RS-28 "Sarmat" (SS-X-30 prin clasificarea NATO) ar determina cu siguranță „șoimii” SUA și NATO să se gândească de două ori, înainte de a ataca” notează jurnalistul.

„Sarmat este absolut uimitor. Acesta va fi capabil de a transporta 10-15 focoase MIRVed care vor fi expediate  pe o traiectorie suborbitală și care vor rămâne manevrabil la viteze hipersonice, " notează „The Saker”  pe blogul său. Dar asta nu este tot: Forțele armate rusești dispun de asemenea, de  sistemul de torpile subacvatice Status 6, de rachete de croazieră Kalibr  care și-au dovedit eficiența în războiul din Siria, de Barguzins- "trenuri nucleare" modernizate, echipate cu ICBMs, etc.

Tren nuclear

"Rușii sunt oameni obișnuiți. Ei se tem de război și chiar vor să-l evite. Ultimul i-a costat pe ruși mai mult de douăzeci și opt milioane de vieți. Dar, odată ce a fost târât într-un război, rușii se luptă cu îndârjire până la capăt. Acest trăsătură unică a caracterului național rus Occidentul a înțeles-o  greșit de nenumărate ori în ultimii 1000 de ani. Europenii au atacat Rusia, cu urmări pe care nu și le-ar fi închipuit nici în cele mai negre coșmaruri.  Napoleon și Hitler au săpat propriile lor morminte . De aceea, rușii spun: "Rusia nu începe niciodată războaie, le termină numai", menționează Ayoli.

Jurnalistul a avertizează că NATO împinge Europa spre un nou conflict cu Rusia. Potrivit lui Ayoli, în cazul în care doar o singură țară europeană părăsește Alianța, blocul NATO va pârâi din toate încheieturile.

Este timpul ca Franța să se retragă din această alianță periculoasă și să accelereze apropierea sa de față de  Moscova.
Alte țări, în special Germania,  cel mai probabil vor păși  pe urmele Parisului, creând o nouă axă: Paris - Berlin - Moscova, conchide el.

Read 4268 times