Joi, 09 Iunie 2016 18:47

Lavrov favorizează relațiile Rusia-Israel Featured

Written by Glasul
Rate this item
(4 votes)

Lavrov Moscova, 09-06-2016   ITAR TASS .

Relațiile Rusiei cu Israelul  au un curs pozitiv și stabil, iar lupta fără compromisuri împotriva terorismului contribuie la apropierea celor două țări, a declatat joi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
El a spus că în vizita din această săptămână la Moscova, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a arătat că relațiile dintre Rusia și Israel sunt pe acest curs pozitiv și  stabil.

"În plus , afecțiunea reciprocă profundă a popoarelor noastre, zonele de interacțiune reciproc avantajoase, prezența unor proiecte economice și de investiții, o viziune foarte apropiată de problemele regiunii și realizarea, mai presus de toate, de necesitatea de a duce fără compromisuri lupta împotriva terorismului, fără standarde duble face ca relațiile noastre să fie și mai apropiate ", a subliniat Lavrov.

"Suntem convinși că așezarea palestiniană-israeliană , experiența conflictului  arabo-israelian într-un sens mai larg ar ajuta cu siguranță la prevenirea procesului de recrutare al tinerilor din țările arabe  pentru grupările teroriste internaționale",a subliniat ministrul de externe rus.

El a adăugat că Rusia este gata să folosească relațiile sale bune cu palestinienii și israelienii pentru a pune capăt capăt blocării procesului de pace în Orientul Mijlociu, dar  acest lucru se va face în mod exclusiv  în cadrul "cvartetului" pentru Orientul Mijlociu.

"Rusia are relații de încredere și foarte bune cu palestinienii și cu israelienii. Suntem gata să utilizăm la maximum  acest avantaj ", a spus Lavrov.

"În ceea ce privește cine este și poate fi arbitrul  principal în reglementarea conflictului palestiniano-israelian, nu poate fi decât „cvartetul "care cuprinde Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite", a declarat ministrul de externe rus.

El a adăugat că Moscova va promova o interacțiune strânsă între "cvartet" și Liga Statelor Arabe (LAS), autorul inițiativei de pace arabă, care este extrem de important pentru eforturi comune.

Read 1783 times