Vineri, 10 Iunie 2016 17:09

Ziua Naţională a Federaţiei Ruse (12 iunie) Featured

Written by Comunicat oficial ACS-RSS
Rate this item
(5 votes)

   Pe 9 iunie 2016, reprezentanţii ACS-RSS, Alexandru Mîţă (preşedintele organizaţiei) şi Alexandru Voicu, psiholog şi publicist, au participat la Recepţia organizată de Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, dedicată Zilei Naţionale a Federaţiei Ruse (12-06). A fost un eveniment amplu, marcat de sobrietatea, profesionalismul şi seriozitatea specifice evenimentelor organizate de Ambasada Federaţiei Ruse şi de Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură. Excelenţa-Sa, domnul Oleg S. Malginov, a deschis evenimentul printr-un discurs în care a subliniat liniile esenţiale ale perioadei cît a fost Ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti, dat fiind că acest mandat se apropie de final.

Ideea fundamentală a fost că trebuie cultivate şi amplificate lucrurile care ne unesc (şi sînt atît de multe, la care vin să se adauge, în fiecare zi, altele noi – cum ar fi recentele evoluţii din lumea antrenorilor de fotbal!), în detrimentul unui context geo-politic deocamdată puţin favorabil unei schimbări radicale în bine a relaţiilor bilaterale.

   Au fost prezente numeroase personalităţi ale vieţii culturale, militare şi politice, reprezentanţi ai diferitelor ambasade acreditate la Bucureşti, veterani de război, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

   Cu acest prilej, am pus bazele unor viitoare colaborări interesante, privitoate îndeosebi la promovarea actualităţilor despre Rusia şi la noi proiecte centrate pe învăţarea limbii ruse şi a culturii – îndeosebi prin intermediul apariţiilor editoriale şi a participării la diverse evenimente găzduite de Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură.  

 

 

Read 1857 times Last modified on Duminică, 12 Iunie 2016 08:49