Vineri, 10 Iunie 2016 18:30

Banca Societe generale blochează conturile diplomaților ruși la Paris Featured

Written by Glasul
Rate this item
(4 votes)

Societe Generale  Paris, 10-06-2016   SPUTNIK  FRANCE

Mai mulți diplomați ruși aflați la post la Paris, precum și delegații acreditați la UNESCO  și-au văzut blocate conturile personale deschise la banca Societe Generale. Aceasta în ciuda faptului că Adunarea Națională și Senatul francez s-a pronunțat în favoarea  ridicării sancțiunilor contra Rusiei. Banca franceză Societe Generale a blocat conturile diplomaților ruși la Paris fără nici un fel de explicații, a anunțat Rossia Segodnia din surse diplomatice.

 

„Atunci când deputații Adunării Naționale și senatorii francezi se pronunță în favoarea ridicării sancțiunilor anti-ruse, banca franceză Societe Generale, evident de frica măsurilor de retorsiune americane,  a blocat conturile diplomațilr ruși” a indicat interlocutorul  agenției.

Conform acestuia,aceste măsuri cuprind  în mod special diplomații aflați la post și ai Delegației permanente a Federației Ruse la UNESCO.

„Nu se știe la ce ne putem aștepta din partea acestei bănci”, a menționat sursa.

În iunie 2015, misiunile diplomatice și mai multe societăți ruse au avut deja probleme cu băncile franceze. Conturile rusești la banca VTB au fost înghețate ca urmare a deciziei luate de Curtea permanentă de arbitraj de la Haga la data de 18 iulie 2014, în cadrul unui proces intentat de către ex-acționarii grupului petrolier loukos. În 2014, această jurisdicție arbitrală a somat statul rus să vireze mai mult de 50 miliarde dolari(37 miliarde euro) acționarilor grupului loukos, fondat de Mihail Hodorkovski.

Conturile au fost mai târziu deblocate  prin hotărârea tribunalului de la Haga (Rechtbank Den Haag). Tribunalul a anulat pe 20 aprilie 2016hotărârea Curții Permanente de Arbitraj, pe care a calificat-o drept incompetentă.

În iunie 2015,sumele aflate în conturile reprezentanței  franceze a agenției Rossia Segodnia  au fost blocate la cererea  societății  Hulley Enterprises Limited. Pe 12 aprilie 2016, tribunalul marii instanțe de la Paris a decis deblocarea conturilor agenției de presă  Rossia  Segodnia și a refuzat cererea Hulley Enterprise Limited de conflict de interese.

Read 3376 times