Sâmbătă, 25 Iunie 2016 14:25

Cum Brexit Vote va înlesni investiții în Rusia Featured

Written by Glasul
Rate this item
(5 votes)

londraSPUTNIK INTERNATIONAL

Rusia va valorifica retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat expertul  în  investiții Andrei Vernikov.
Impactul negativ al Brexit asupra economiei Rusiei nu va depăși 0,5 la sută, iar Rusia ar putea beneficia de Brexit în următorii câțiva ani, a mai spus Andrei Vernikov,citat de RIA Novosti .

 Regatul Unit a anunțat că aproape 52 la sută dintre alegători britanici au ales prin referendum să părăsească  Uniunea Europeană, printr-o mișcare cunoscută sub numele de Brexit.
Primele efecte pozitive (pentru Rusia) vor fi văzute în următoarele șase luni. Aspectele pozitive vor include o apropiere cu Germania după alegerile din 2017  și eliminarea mai rapidă a sancțiunilor anti-rusești ", a spus Vernikov.

El a adăugat că  nu va fi surprins dacă "UE ridica sancțiunile până la sfârșitul anului viitor, ca urmare a unei schimbări a elitelor."
Analistul Andrei Koceatkov a declarat, la rândul său, că impactul pe termen scurt va consta în faptul că investitorii vor scăpa de active ale țărilor în curs de dezvoltare,  situație în care el o dă „aproape sigură”.

„Ca atare, Brexit creează o serie de scenarii incerte pentru viitorul Europei, ceva care va contribui în cele din urmă la ieșiri de capital pentru alte regiuni. Acestea vor include economii emergente, inclusiv cea a Rusiei", a spus el.

Unii experți au susținut că, în lumina rezultatelor referendumului britanic, Ucraina și-ar putea schimba poziția căutând să se alăture mai degrabă Rusiei, decât UE.

Acest lucru înseamnă că relațiile comerciale dintre cele două țări pot fi restaurate , potrivit experților.

Banca Centrală Rusă  a dat asigurări că nu există riscuri directe pentru economia rusă și că reacția de piețele globale pentru Brexit era de așteptat.
Fostul ministru rus de Finanțe, Alexei Kudrin, a spus că, punct de vedere economic, Brexit va slăbi atât în Marea Britanie și UE, dar că nu va afecta Rusia.

Joi, Regatul Unit a organizat un referendum pentru a stabili dacă  țara  trebuie să părăsească Uniunea Europeană. În conformitate cu rezultatele finale, 51,9 la sută din alegători, sau 17,4 milioane de oameni, a decis să sprijine Brexit, în timp ce aproximativ 16,1 milioane s-au opus.

Întâlnirea dintre miniștrii de externe germani, francezi, italieni, belgieni, olandezi și luxemburgheze pentru a discuta rezultatele referendumului din Regatul Unit cu privire la aderarea la UE are loc în Palatul Borsig din Berlin sâmbătă.

Read 3792 times Last modified on Duminică, 07 August 2016 17:05