Marian Rădulescu

Marian Rădulescu

Miercuri, 18 Mai 2016 20:43

Finanţările „ revoluţiilor colorate

Maidan Nu o dată s-a pus întrebarea: care este mecanismul declanşării şi susţinerii acelor lovituri de stat numite generic „revoluţii colorate”, prin care a fost preluată în mod brutal puterea în ţările „incomode” pentru Occident?

Înainte de toate, trebuie studiat mecanismul prin care aceste „revoluţii colorate” au fost finanţate, deoarece acesta este elementul esenţial. În acest scop, analistul rus Andrei Korybko a scris o excepţională analiză, publicată pe site-ul Institutului Rus pentru Studii Strategice Avem o descriere amănunţită a complicatului sistem de finanţare, precum şi modalităţile prin care acest sistem stufos poate fi neutralizat.

În cele ce urmează, vă prezentăm o sinteză după acest articol. Sinteză care, sperăm, va lămuri cititorul asupra acestui mecanism complicat, care este în esenţa lui un veritabil „asasin statal”. Aşadar....

monument  Este puţin cunoscut faptul că prima luptă din aşa-numitul război al Crimeii s-a dat în România, în apropierea  oraşului Olteniţa, întemeiat în primăvara anului 1853. În vara aceluiaşi an, a sosit în Olteniţa o brigadă de infanterie  rusă şi şase escadroane de cavalerie comandate de generalul Pavlov. În apropierea Dunării, în localul Carantinei (la confluenţa Argeşului cu Dunărea) a fost instalat un pichet de cazaci.

Chişinău Duminică, 27 martie a avut loc la Chişinău un miting unionist. Cum s-a desfăşurat, care a fost nivelul de participare, ce impact a avut? Vom afla în cele ce urmează.

Duminică, 28 Februarie 2016 11:35

Ploieşti, trei săptămâni capitala Rusiei!

Ţarul Alexandru II  Pare incredibil, nu-i aşa? Este totuşi cât se poate de real. În perioada 25 mai-13 iunie 1877, urbea ploieşteană a fost sediul Marelui Cartier General al armatei Rusiei, în deplasarea sa spre Dunăre. Aici a locuit ţarul Alexandru al II-lea, marele Duce Nicolae, şeful Marelui Stat  Major al Armatei ruse, Cancelarul Rusiei, Aleksandr Gorceakov, ministrul rus al Forţelor Armate, felmareşal Dmitri Miliutin, ţareviciul Aleksandr(viitorul ţar Alexandru al III-lea). În total, 700 de oficialităţi ruse au fost prezente în urbea prahoveană. Practic, după cum mărturisea marele istoric Nicolae Iorga, în acele zile, “Petersburgul se mutase la Ploieşti”. Ploieştiul a fost în centrul atenţiei presei internaţionale şi cancelariilor marilor puteri europene.Cum de s-a întâmplat aceasta?

Duminică, 04 Octombrie 2015 11:51

Prohodul „excepţionalismului” american

Unchiul Sam   A fost nevoie de intervenţia armatei ruse în Siria pentru a se pune capăt acestei creaţii monstruoase ce-şi spune pompos „Statul Islamic”. Această făcătură a serviciilor secrete americane, ridicată pe ruinele unor state cândva libere şi prospere, a scăpat de sub control iar unchiul Sam nu ştie ce să facă pentru a opri aceasta.