Alexandru M.

Alexandru M.

Putin Moscova,  28 mai                               ITAR TASS

„ Rusia  susţine eforturile guvernului macedonean pentru normalizarea situaţiei din această ţară”,  a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

 

ST. PETERSBURG, 27mai              ITAR  TASS .

Un tribunal din Sankt-Petersburg a reținut un cetățean american pentru încălcarea regulilor de ședere în Rusia, a declarat miercuri  ITAR TASS. Sursa a declarat că americanul este un angajat al Pentagonului.

Dmitri Peşkov MOSCOVA, 27 mai             ITAR   TASS .

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peşkov a descris ca fiind „nepotrivită” întrebarea dacă trupele ruse se pregătesc să se amestece în Ucraina.

MAE Rus MOSCOVA, 27 mai            ITAR TASS .

„Arestarea  funcționarilor FIFA în Elveția în baza unui un mandat emis de un tribunal american cu sopul de a fi extrădaţi şi judecaţi în SUA oferă o încă o dovadă a imixtiunii exteritoriale şi  ilegale a justiţiei SUA”, a declarat într-un comentariu Ministerul rus de Externe.

Violenţe Odesa    Se împlineşte un an de la  tragicele evenimente ce au avut loc la Odessa. Atunci, extremiştii nazişti ai Pravîi Sektor şi ai altor organizaţii de acest gen au intrat în Casa Sindicatelor din localitate, distrugând, dând foc şi ucigând în mod barbar activiştii antifascişti pro-ruşi aflaţi în clădire.

Parada 9 mai MOSCOVA, 24 aprilie        ITAR   TASS .

Mai mult de 700 de militari străini vor participa la parada de la Moscova, pentru a marca 70 de ani de la Victoria Aliaților în al doilea război mondial”, a declarat vineri comandantul-șef al forțelor terestre ruse,  generalul-colonel Oleg Saliukov a declarat vineri.

pregătiri Ziua Victoriei  MOSCOVA, 24 aprilie          ITAR  TASS .

„ Parada de Ziua Victoriei în Piața Roșie din Moscova va deveni cea mai mare din istoria contemporană a Rusiei”, a declarat vineri Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Federaţiei Ruse
La această paradă vor fi angajaţi mai mult de 15.000 de participanţi, inclusiv militarii din Forțele Armate ale statelor membre CSI și altor ţări.Ei vor fi grupaţi în zece escadroane.

Mausoleu  Moscova. 17 aprilie                   PRAVDA


Traseul lor a pornit de la Moscova la Volokolamsk, iar apoi în Rjev, la recomandarea unui profesor de la Institutul de Istorie Militară ,Stepan A. Tiuşkevici , General maior în retragere. El a apărat Leningradul, apoi a ajuns cu unitatea sa la Viena.

putin NEW YORK, 17 aprilie                    ITAR TASS .

 „Președintele rus Vladimir Putin diferă de imaginea negativă pe care Occidentul încearcă să i-o atribuie”, a scris în ziarul „The Huffington Post” Reese Schonfeld, co-fondator al canalului american CNN.

Muftiu Crimeea   VIENA, 17 aprilie                       ITAR TASS /.

 Musulmanii din Crimeea nu se confruntă cu probleme în viața lor religioasă, a declarat  a muftiul adjunct al Crimeei, Aidar Ismailov, pentru agenţia TASS.

Pagina 1 din 9