Început de mai,1986. Am plecat în zorii unei dimineţi ploioase intr-o delegaţie urgentă la Cluj. Cu noua Dacie papuc a Întreprinderii de Rulmenţi Grei din Ploieşti, condusă de Mişu, un şofer simpatic, vechi  tovarăş de delegaţii. Destinaţia: Cluj- Napoca, întreprinderea „Sinterom”. Trebuia să ridicăm de acolo distanţierele sinterizate necesare montării urgente a unor rulmenţi din programul de export pentru URSS. Cum se întâmpla în cazul producţiei pentru export, termenele erau extrem de strânse şi nu puteau fi sub nici o formă încălcate. Astfel, a doua zi de dimineaţă, cel târziu la ora şapte, distanţierele trebuiau descărcate în secţie, pentru  a se începe montarea rulmenţilor.

Deplasarea se anunţa a fi una de rutină. Pe la prânz urma să sosim în Cluj. La „Sinterom” urma doar să încărcăm şi să facem actele, operaţie ce urma să ne ia maxim o oră. Iar la întoarcere, cu popasurile de rigoare, cu masa de prânz şi masa de seară, nu aveam să ajungem mai târziu de ora 23 în Ploieşti. Numai bine cât să descărcăm marfa şi să apuc să prind ultimul autobuz spre casă, la ora 24. Asta era socoteala de acasă. Care, de data aceasta, nu s-a potrivit cu cea din târg...

Pe toată durata derulării cazului PETROTEL LUKOIL , publicaţia România Liberă a dus o campanie furibundă împotriva companiei  LUKOIL şi  a conducătorilor acesteia, împotriva premierului Victor Ponta şi-se putea altfel?- împotriva Vocii Rusiei. Au fost scrise multe articole  agresive, defăimătoare, fără nici un fundament real. Din toată această serie infamă, voi prezenta următorul articol:

      Joi, 2 octombrie 2014, la sediul Rafinăriei PETROTEL LUKOIL Ploieşti, autorităţile statului român au început o amplă descindere, folosind forţe importante: peste 150 de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică, precum şi luptători SIAS. La aceste activităţi au mai luat parte şi 27 de inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale şi trei inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală.