“Dragi prieteni !

   Anul 2018 bate la uşă ! Desigur, în fiecare an, sărbătorim venirea noului an. Dar, în fiecare an, această sărbătoare este pentru noi nouă, călduroasă şi multaşteptată. Suntem convinşi de faptul că tot ceea ce ne urăm, în aceste momente, şi toate speranţele noastre se vor împlini.

   Petrecerea de An Nou este, întâi de toate pentru noi, o sărbătoare de familie. O sărbătorim azi cum o făceam în copilărie: cu cadouri şi surprize, într-o atmosferă deosebit de călduroasă, în aşteptarea unor schimbări importante.

   Inevitabil, aceste schimbări se vor produce, în vieţile noastre, dacă fiecare din noi se gândeşte la părinţii săi, are grijă de aceştia, profită de fiecare clipă petrecută cu ei; dacă ne înţelegem mai bine copiii, visurile lor, aspiraţiile lor; dacă îi susţinem pe cei aflaţi în imediata noastră apropiere şi care au nevoie de ajutorul nostru şi de generozitatea noastră spirituală.

   Să ştim să-i ajutăm pe cei de lângă noi, să dăm dovadă de sensibilitate, să facem bine, toate acestea dau vieţilor noastre adevăratul sens al umanităţii. Oriunde ne-am afla, în acest moment, în familie, în jurul mesei de Revelion, în compania prietenilor noştri , pe străzile iluminate de decoraţiuni, suntem uniţi cu toţii de atmosfera care înconjură sosirea Anului Nou. Tehnologiile moderne ne permit să ne împărtăşim bucuria celor dragi şi care se găsesc, poate, la sute sau la mii de kilometri depărtare.

   Ca în fiecare an, gândurile şi urările noastre se îndreaptă mai întâi către cei care, în aceste momente, muncesc, îndeplinindu-şi îndatoririle militare şi profesionale, celor care sunt de gardă în spitale, celor care sunt la comanda avioanelor, celor care conduc trenurile. Suntem cu toţii împreună în această minunată noapte a Anului Nou, aşa cum suntem împreună pe tot parcursul anului, în ocupaţiile noastre zilnice.

   Coeziunea care ne uneşte, prietenia care ne animă, dragostea fără margini pe care i-o purtăm Rusiei ne furnizează acele forţe care ne permit să realizăm acţiuni demne şi să atingem obiective măreţe.

   Vreau să vă mulţumesc tuturor în mod sincer pentru credinţa pe care o aveţi în dumneavoastră-înşivă, în munca dumneavoastră şîn rezultatele pe care le obţineţi. Sper ca încrederea şi înţelegerea reciprocă să domnească mereu între noi.

   Nu ne mai rămân decât câteva secunde înainte de miezul nopţii. Este timpul să schimbăm între noi urări, să ne iertăm greşelile, să dăm dovadă de afecţiune şi  să-i încălzim pe apropiaţii noştri cu toată atenţia şpromptitudinea. Anul nou să ne aducă schimbări pozitive fiecăruia dintre noi şi fiecărei familii ! În anul ce vine, fiecare să fie sănătos şi să se nască mulţi copii, care vor alcătui fericirea noastră.

   Vă urez în mod sincer tuturor succes şi fericire ! Fie ca marea noastră Rusie, atât de iubită şi unică, să cunoască pacea şi prosperitatea !

   Multe împliniri, tuturor ! Un an nou 2018 fericit !”

Vladimiri Putin, Preşedintele Federaţiei Ruse